Drukāt

Ar jaunu traktortehniku tīra meliorācijas grāvju gultnes

.

gravju tirisanas traktors2Novembrī pašvaldības aģentūra „Carnikavas Komunālserviss" uzsāka pašvaldības nozīmes meliorācijas grāvju gultņu tīrīšanu ar jauno, šogad pašvaldībā iegādāto traktortehniku, īpaši domājot par pašvaldības meliorācijas sistēmu un hidrobūvju uzturēšanu.
 
Iepriekš, īstenojot dažādus projektus, grāvji tika iztīrīti, taču katru gadu tie no jauna aizaug ar zālēm, grāvjos veidojas dūņas. Tāpēc ļoti svarīga ir regulāra grāvju gultnes pārtīrīšana, lai uzlabotos ūdens plūsma, kā arī neveidotos aizsprosti, kā dēļ ūdens līmenis grāvjos un līdz ar to arī gruntsūdeņu līmenis paaugstinās, skaidro Carnikavas Komunālservisa Polderu apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ivars Slāģis. Ja plūsma ir pietiekami laba, ūdens ātrāk aiztek uz sūkņu stacijām, atvadu kanāliem un tālāk uz jūru vai Gauju.
 
Pašvaldības nozīmes meliorācijas sistēmas grāvju kopgarums novadā ir ap 34 km, šobrīd grāvju gultne ir iztīrīta aptuveni 6 km garumā. Kopā ar jauno traktoru iegādāta arī speciāla ierīce, kas nogriež un sasmalcina zāles, no grāvja izmet dūņas, kā arī atkritumus, ko cilvēki tur sametuši – riepas, plastmasas pudeles, troses un pat automašīnas durvis. Tas viss var nodarīt nopietnus bojājumus tehnikai, tādējādi palielinot uzturēšanas darbu izmaksas.
 
Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un grāvjos nemest atkritumus! Ja gadās būt lieciniekam rīcībai, kad kāds meliorācijas grāvi piesārņo ar atkritumiem (arī lapām), lūdzam par to ziņot pašvaldības policijai. Atgādinām arī, ka grāvja malu un nogāžu apstādīšana ar kokiem vai krūmiem apgrūtina tīrīšanas darbus un patvaļīga apstādījumu veidošana ir administratīvi sodāma.
 
Carnikavas Komunālserviss

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums