Drukāt

“Eko dienās” 21. un 22. maijā Carnikavas pagastā varēs bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus, nolietoto elektrotehniku un BIO atkritumus

.

cleanR-auto-700x468

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Carnikavas Komunālservisu 21. un 22. maijā organizē "Eko dienas", dodot iespēju iedzīvotājiem labiekārtot savu dzīvojamo zonu un atbrīvoties no dažāda veida atkritumiem.

Carnikavas pagasta iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar "Clean R" par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, varēs bez maksas nodot:

  • mājsaimniecībā radušos lielgabarīta atkritumus,
  • nolietoto elektrotehniku,
  • ne vairāk kā 4 vieglās automašīnas riepas bez diskiem (diametrā līdz 1,4m),
  • bioloģiski noārdāmos (BIO) atkritumus 100 litru maisos (savāktās koku lapas, zāli).


Lai piedalītos akcijā, šo atkritumu izvešanu var pieteikt no 9. maija līdz 13. maijam (ieskaitot). To var izdarīt "Clean R" pašapkalpošanās portālā mans.cleanr.lv, sadaļā "Pieteikumi", izvēloties apakšsadaļu "Akcijas pašvaldībā" vai rakstot uz e-pastu: . Pieteikumā ir jānorāda adrese, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līguma Nr., aptuvenais atkritumu apjoms, kā arī to frakcija – lielgabarīts, elektropreces, riepas vai BIO atkritumi.

Ja vēlies nodot tādus bīstamos atkritumus kā baterijas, akumulatorus, krāsas, lakas, šķīdinātājus u.c., piesaki atkritumu izvešanu "Clean R", lai Eko dienā tos izvestu par īpašu cenu 4,22 EUR/kg ar PVN.

Savukārt, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem – izvešanu var pieteikt tikai līguma slēdzējs, tāpēc iedzīvotājus aicinām līdz 13. maijam vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu nepieciešamo pakalpojumu.

Visus pieteiktos atkritumus izvešanas dienā līdz plkst. 8.00 nepieciešams obligāti novietot pieejamā vietā ārpus privātīpašuma teritorijas vai pie atkritumu konteineriem dzīvokļu māju pagalmos. Aicinām ņemt vērā, ka atkritumi jānovieto tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu.

ATGĀDINĀM!

  • Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas.
  • Atgādinām, ka nolietotās elektrotehnika nedrīkst būt izjaukta! Nolietotā elektrotehnika ir ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatori, putekļu sūcēji, fēni, gludekļi, kafijas automāti, tosteri, datori, monitori, printeri, televizori, radioaparāti, urbjmašīnas, mobilie tālruņi un citas iekārtas.
  • Vieglo automašīnu riepas tiks pieņemtas no klienta atkritumu apsaimniekošanas līgumā norādītās adreses (ne vairāk kā 4 riepas no vienas adreses). Netiek pieņemtas riepas ar diskiem, kā arī riepas no smagās tehnikas.
  • BIO atkritumi – savāktās koku lapas, koku zari (līdz 2cm diametrā), nezāles, augi un zāle bez melnzemes. Tos jāievieto rūpīgi aizvērtos vienreizlietojamos atkritumu maisos (ne lielākos par 100 litriem). Maisus nedrīkst pārpildīt, lai tie nesaplīstu savākšanas laikā!


Nododot atkritumus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī automašīnu riepas ir bīstamie atkritumi. Tos nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros, šo atkritumu nonākšana vidē ir nepieļaujama.

Informējam, ka sadzīves atkritumi, būvgruži (dažādi apdares un segumu materiāli, dēļi, flīzes, logu rāmji, caurules, santehnikas preces u.c.) un nolietotas automašīnu daļas (motori, durvis u.c.) akcijas laikā netiks izvesti!

Atgādinām, ka Ādažu pagasta iedzīvotājiem joprojām ir pieejams šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums Kadagā, kur katru dienu laukuma darba laikā ir iespējams nodot nolietotās elektroiekārtas, auto riepas (vienu komplektu vieglo automašīnu auto riepu gadā), papīru, kartonu, stikla pudeles un burkas, skārdenes, koka iepakojumu, lampas, spuldzes, baterijas un akumulatorus. Katrs "Eco Baltia vide" klients, uzrādot klienta numuru, gada laikā bez maksas šķiroto atkritumu laukumā var nodot 100kg lielgabarīta atkritumu, kā arī laikā pēc Jaungada svinībām nodot svētku eglītes un adventes vainagus. Katrā pagastā joprojām ir spēkā līdzšinējie līgumi ar atkritumu apsaimniekotājiem līdz līgumu darbības beigām. Plašāka informācija par šķiroto atkritumu laukumu Kadagā pieejama ŠEIT.

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums