Drukāt

Latvijas Zaļais punkts aicina: “Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!”

.

wide-107962e5483eSākoties aktīvākai riepu maiņas sezonai, Latvijas Zaļais punkts aicina iesaistīties riepu nodošanas akcijā "Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!".
 
Nododot četras vecās vieglās automašīnu riepas "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme" un "Jumis" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos akcijas laikā no 16. aprīļa līdz 31. maijam, autovadītāji varēs piedalīties degvielas tirgotāja "Virši A" sarūpēto vērtīgo balvu izlozē.
 
Izlozes kārtībā būs iespēja laimēt vienu dāvanu karti 100 eiro vērtībā un divas dāvanu kartes 50 eiro vērtībā. Veiksmīgie dāvanu karšu ieguvēji tiks paziņoti Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv, kā arī tiks personiski informēti.
 
Aptaujājas dati liecina, ka 61% auto īpašnieku, mainot braucamrīkam riepas, vecās atstāj autoservisā. No autoservisiem riepas tiek nosūtītas pārstrādei. Taču 25% autoīpašnieku vecās riepas glabā garāžās vai mājās, domājot, ka varbūt tās kādreiz noderēs. Tomēr jāuzsver, ka ir būtiski, lai nolietotās riepas tiktu pārstrādātas uzreiz pēc kalpošanas laika beigām, jo tas ļauj šo materiālu pilnvērtīgi izmantot jaunu izejvielu ražošanā. Ja riepas tiek ilgi glabātas, tās izžūst un nav izmantojamas pārstrādei, vienīgi sadedzināšanai, piemēram, cementa ražošanas rūpnīcu krāsnīs.
 
VISU GADU iedzīvotāji nolietotās autoriepas bez maksas var nodot šajās pieņemšanas vietās:
- SIA "Eco Baltia vide" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos
Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā un Ādažu novadā, Kadagā, „Kadagas attīrīšanas ietaises". Plašāka informācija www.ecobaltiavide.lv.
- SIA "Eko Kurzeme" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Ezermalas ielā 11, Liepājā. Plašāka informācija www.ekokurzeme.lv.
- Siguldas pilsētas SIA "Jumis" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Siguldas novadā "Zemdegās". Plašāka informācija www.jumis.lv.
 
Auto nozares uzņēmums "Latakko", sadarbojoties ar Latvijas Zaļo punktu, piedāvā autobraucējiem nolietotās riepas nodot utilizācijai "Latakko serviscentru tīkla" vietās.
Latvijas Zaļā punkta klientu servisi, kuros, veicot jaunu riepu iegādi un nomaiņu iespējams atstāt veco riepu komplektu:
Latakko SIA, M.Nometņu iela 33, Rīga,
Latakko SIA, Spilves iela 24a, Rīga,
Latakko SIA, Matīsa iela 78, Rīga,
Latakko SIA, Maskavas iela 464, Rīga,
Latakko SIA, Durbes iela 36, Ventspils,
Latakko SIA, Jūrmalas gatve 3a, Rīga,
Latakko SIA, Stacijas iela 60, Daugavpils,
Latakko SIA, Uriekstes iela 3, Rīga.
 
Akciju "Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!" rīko AS "Latvijas Zaļais punkts" sadarbībā ar partneriem SIA "Eco Baltia vide", SIA "Eko Kurzeme" un Siguldas pilsētas "Jumis", kā arī SIA "Virši A" un SIA "Latakko".
 
Latvijas Zaļais punkts

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums