Drukāt

No sniega vispirms atbrīvo maģistrālās ielas, tīrīs arī mazās

.

Sniegu skure 2019 800Meteoroloģiskā informācija vēsta, ka Vidzemes dienvidrietumu un dienvidu daļā jau diennakti ar nelieliem pārtraukumiem snieg, un Carnikavas novads ir starp tiem dažiem, kur snigšana ir visspēcīgākā. Pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss" pirmdienas, 21. janvāra rītā sākusi ielu tīrīšanu.
 
Vispirms tiek tīrītas maģistrālās ielas, pēc tam no sniega tiks atbrīvotas arī tās, kurās nav augsta satiksmes intensitāte. Aicinām ievērot piesardzību vietās, kur strādā ar ceļu tīrīšanas tehniku, kā arī atgādinām autobraucējiem, ka šādos laikapstākļos jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.
 
Prognozes liecina, ka vēl visu pirmdienu sniega mākoņi virs Rīgas līča turpinās veidoties, bet pēc tam augstākos atmosfēras slāņos ieplūdīs mazliet siltāks gaiss, mitrā gaisa kondensēšanās vairs nenotiks tik strauji un sniega mākoņi izsīks.
 
Meteorologs Toms Bricis portālā lsm.lv skaidro, ka stipru snigšanu šaurā joslā izraisa auksta gaisa plūsma pāri neaizsalušajai Baltijas jūrai, īpaši mākoņu veidošanos pastiprina Rīgas līcis. Ūdens virsējo slāņu temperatūra līcī vēl sasniedz +3 grādus, bet jūrā +5..+6 grādus. Parasti šādos apstākļos izveidojušies sniega mākoņi skar piekrastei tuvos novadus, krietni retāk tie nonāk tālu iekšzemē.
 
Prognozes liecinot, ka vēl visu pirmdienu sniega mākoņi virs Rīgas līča turpinās veidoties, bet pēc tam augstākos atmosfēras slāņos ieplūdīs mazliet siltāks gaiss, mitrā gaisa kondensēšanās vairs nenotiks tik strauji un sniega mākoņi izsīks.
 
Meteorologs atzīst, ka šādu lokālu snigšanu prognozēt ir sarežģīti. Iepriekšējās dienās meteoroloģisko prognožu modeļi pieļāva iespēju, ka šaurā sniega mākoņu josla var pavirzīties vairāk uz dienvidiem, tādējādi krietni vairāk skarot Rīgu, tomēr lielākais sniegs palicis ārpus galvaspilsētas.

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums