Drukāt

Ielu uzturēšana mainīgos ziemas laikapstākļos atkarīga no satiksmes intensitātes

.

Sniega tirisana-8320 800Mērenā klimata joslā ziemā raksturīgi nepastāvīgi laikapstākļi, salam mijoties ar atkušņiem, sniegam ar lietu. Šādos apstākļos ceļu un ielu uzturēšana prasa intensīvu darbu un ievērojamus līdzekļus. Carnikavas novadā ir vairāk nekā 300 ielu un ceļu, un to kopējais garums ir vairāk nekā 160 km (neskaitot laukumus, ietves, promenādes u.tml.).
 
Jau vēstīts, ka ielu kaisīšana ar ledus kausēšanas materiālu tiek veikta tikai ielās ar augstu satiksmes intensitāti (C vai B ielu uzturēšanas klase) – tās ir pašvaldībai piederošās ielas ar cieto segumu, kurās satiksmes intensitāte ir vairāk par 100 automašīnām diennaktī. Ielas galvenokārt tiek kaisītas ar sāli.
 
Carnikavas Komunālserviss, kas veic ielu uzturēšanas darbus, nereti saskaras ar iedzīvotāju neizpratni saistībā ar ceļiem dārzciemos. Jāsaprot, ka dārzciemi nav pilsētvide, un to ielas tāpat kā mazākas nozīmes ielas un šķērsielas, netiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem. Ielām bez cietā seguma sāls iedarbība ir kaitīga, jo sniegam un ledum kūstot, notiek rūgšanas process, tiek bojāts ielas segums, un tas var padarīt ielu neizbraucamu. Arī sniega tīrīšana šajās ielās tiek veikta, tikai ja sasnidzis liels daudzums sniega, un tas visā novadā parasti tiek paveikts nepilnu 48 stundu laikā pēc snigšanas beigām.
 
Savukārt ietves tiek pastāvīgi atbrīvotas no sniega un kaisītas ar pretslīdes materiāliem, tomēr arī tās var būt īslaicīgi slidenas un, mainoties laikapstākļiem, gaisa temperatūras, mitruma un nokrišņu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti. Tāpēc aicinām īpaši vecāka gadagājuma cilvēkus būt piesardzīgiem, pārvietojoties nepastāvīgajos ziemas apstākļos.
 
Promenādes, kas ir pastaigu, nevis ikdienas pārvietošanās vietas, netiek kaisītas ar sāli, bet ar sīkšķembām, kas uzlabo gājēju apavu saķeri ar virsmu. Janvārī jau izlietots 96 tonnas ledus kausēšanas materiāla. Vienā kaisīšanas reizē materiāls tiek iestrādāts maģistrālajās ielās 35 km kopgarumā. Ielu un ietvju uzturēšanā ikdienā tiek iesaistītas septiņas tehnikas vienības.
Carnikavas Komunālserviss

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums