Drukāt

Šogad 22. aprīlī ar moto “Zaļa Latvija = Zaļa pasaule” norisināsies Lielā Talka

.

LT IT logoAicinot visu Latvijas sabiedrību rūpēties par vides sakopšanu un labiekārtošanu, š.g. 22. aprīlī, jau 16. reizi Latvijas teritorijā norisināsies Lielā Talka ar moto “Zaļa Latvija = Zaļa pasaule”.
Tās laikā ikviens Ādažu novada iedzīvotājs ir aicināts piedalīties vides sakopšanas un labiekārtošanas darbos, lai kopīgiem spēkiem padarītu sava ciema, pilsētas, pagasta un novada teritoriju patīkamāku sev un apkārtējiem.
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad tiks saglabāts “solo” (tai skaitā “duo” un Ģimenes) talkas formāts, kā arī tradicionālās (daudzskaitlīgās) talkas. Jau no š.g. 21. marta tiks atvērtas Lielās Talkas kartes, kurās būs iespējams atzīmēt savu atkritumu savākšanas, labiekārtošanas un “solo” talku.
Lielās Talkas koordinatore Ādažu novadā būs Kristīne Strode, kura aicina: “Lielā Talka ir ne tikai iespēja kopīgiem spēkiem sakopt un labiekārtot novada apkārtējo vidi, bet arī iespēja būt kopā ar ģimeni, satikt draugus un iepazīt kaimiņus no apkārtējām mājām, kas nav izdevies ikdienas steigā. Aicinu visus novada iedzīvotājus ne tikai sakopt, vācot atkritumus, bet arī labiekārtot novada teritoriju: kopīgi izveidojot skaistas puķu dobes daudzdzīvokļu māju pagalmos, labiekārtojot parkus, peldvietas un rotaļu laukumus ciemu teritorijās, kā arī citas sabiedrībai vai to grupām būtiskas pašvaldības teritorijas.


Pieteikties Lielajai Talkai tiek aicināti Ādažu novada iedzīvotāji, darba kolektīvi, Nevalstisko organizāciju dalībnieki, sporta un kultūras baudītāji, visi, kuriem patiesi rūp savs ciems, novads un Latvija. Visus, kuri nebaidās no labiekārtošanas un uzkopšanas darbiem un ir gatavi koordinēt savas komandas darbu, aicinām kā Lielās Talkas atbildīgos savā ciemā, ielā un pagalmā. Pieteikties pie Lielās Talkas koordinatores Kristīnes Strodes var pa e-pastu vai tālruni 25585983.
Lai mēs būtu labāk informēti par piesārņotajām vietām, jau tagad ikviens var atzīmēt sev zināmās vietas, kuras būtu jāsakopj, “Piesārņoto vietu kartē”, kura ir atrodama Lielās talkas mājas lapā: https://talkas.lv/piesarnoto-vietu-karte/ . Tomēr aicinām ne tikai atzīmēt piesārņotās vietas, bet arī pašiem organizēt šādu vietu sakopšanu talkas dienā.
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, pieteikt un reģistrēt savas talkas, sākot no š.g. 21. marta varēs sadaļā Lielās talkas karte`23.
Tiem, kas vēlēsies piedalīties “solo” talkās, būs iespēja saņemt individuālos atkritumu savākšanas maisus, par ko informēsim Lielās Talkas mājas lapā un sociālajos tīklos, kā arī, sākot no š.g. 21. marta, atzīmēt savas solo talkas vietas Solo talkas kartē`23.

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums