Drukāt

Ielu ikdienas uzturēšanas darbi un apgaismojuma izbūve

.

CelazimeMaijā uz Carnikavas novada ceļiem un ielām veikti ikdienas uzturēšanas un atjaunošanas darbi, turpinās arī šogad plānotā ielu apgaismojuma izbūve.
 
Carnikavas centrā vairākās vietās jau slejas jaunie laternu stabi, iesākti darbi arī L.Azarovas ielas un reģionālā autoceļa P1 krustojumā Carnikavā un Āpšu ielā, Garciemā. Kā skaidro Carnikavas Komunālservisa direktors Gunārs Dzenis, plānoto apgaismojuma projektu izbūve tiek sākta vietās, kur ir lielāka cilvēku plūsma – šķērsojot Pulksteņa skvēru, kur iedzīvotāji dodas uz dzelzceļa staciju, kā arī virzienā uz gājēju – velosipēdistu tiltu, pa kuru uz Carnikavas centru ceļu mēro Gaujas labā krasta iedzīvotāji. "Apgaismojums ir nepieciešams visiem. To izbūvējot, prioritātes tiek noteiktas tā, lai pēc iespējas vairāk iedzīvotāju būtu ieguvēji. Vispirms apgaismojums jāattīsta lielākajās ielās, kas ved uz šķērsielām, nevis otrādi. Priekšlikumi par jauna ielu apgaismojuma izbūvi tiek iesniegti domes deputātiem, kuri spraigās diskusijās vērtē un lemj par ielu apgaismojuma izbūvi nākamajā gadā," skaidro G. Dzenis.
 
Savukārt aģentūras ceļu un tiltu inženieris Mārtiņš Leitāns informē, ka ceļu ikdienas uzturēšanas darbi maijā noritējuši kā iecerēts. Pabeigts bedrīšu remonts ar bitumenu un sīkšķembām Kļavu, Ozolu, Smilšu, Jūras, Laivu ielās un tirgus laukumā Carnikavā, Serģu, Viršu un Dzirnupes ielās Siguļos un Gaujā, kā arī Garupes ielā Garupē, Torņu ielā Garciemā, uz Lilastes ceļa, kā arī uz ceļa gar Zibeņu trasi.
 
Ielas un ceļi ar grants segumu atkārtoti tika nogreiderēti tajās vietās, kur tas bijis nepieciešams. Lielas satiksmes intensitātes grantētie ceļi ir pārklāti ar putekļu absorbcijas materiālu, kas pasargā to virskārtu no pārliekas izžūšanas, kā arī samazina putēšanu, un šo darbu veikšana turpinās.
 
Vairākās ielās ir veikti grants seguma uzturēšanas darbi ar grants/šķembu maisījumu. Ielu un ceļu atjaunošana veikta atkarībā no to tehniskā stāvokļa: dažām visā garumā atjaunota dilumkārta, bet citviet veikta tikai iesēdumu vai atsevišķu posmu atjaunošana. Grants segums ir atjaunots Saulītes, Plūmju, Ezermalas, Attekas, O.Vācieša ielas kreisajā pusē, Ābeļu, Mazajā Jasmīnu, Ieviņu, Polderu, Mazajā Ozolu, Krasta, Kaiju, Leņķu, Jāņa, Bišu, Salas un Langas ielās.
 
Kopumā novada ielu un ceļu uzturēšanas darbiem ar grants segumu izlietots 480 m3 grants/šķembu maisījuma, savukārt ar asfaltbetona segumu veikts bedrīšu remonts ar bitumenu un sīkšķembām 1175\ m2 apjomā.
 
Jāpiemin, ka Dzirnupes ielas rekonstrukcijas un citu šogad iecerēto ceļu infrastruktūras attīstības darbi patlaban ir projekta izstrādes stadijā.
 
I.Cerbule

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums