Drukāt

Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu kārtību Ādažu novadā

.

Carnikavas pagasta iedzīvotāji, ievērosim noteikumus !

Cienījamie Carnikavas pagasta iedzīvotāji vēlamies atgādināt, ka pamatojoties uz Ādažu novada pašvaldības domes saistošiem noteikumiem Nr. 72/2022 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu kārtība Ādažu novadā" ūdenssaimniecības kanalizācijas sistēmā aizliegts novadīt notekūdeņus no asenizācijas cisternām, izmest atkritumus, novadīt virszemes noteces ūdeņus (lietusūdens) un gruntsūdeņus bez saskaņošanas ar sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojuma sniedzēju Ādažu novada administratīvajā teritorijā un Ūdenssaimniecības sistēmas īpašnieku. Par šī punkta neievērošanu personu sauc pie administratīvās atbildības, piemērojot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 80 naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai līdz 300 naudas soda vienībām.

Ādažu novada pašvaldības policija un Ādažu novada būvvalde veic šo noteikumu ievērošanas kontroli un administratīvā pārkāpuma procesu par pārkāpumu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai. Administratīvā pārkāpuma lietas izskata Ādažu novada pašvaldības Administratīvā komisija. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo pārkāpējus no šo saistošo noteikumu ievērošanas un pienākuma atlīdzināt materiālos zaudējumus.

Ministru kabineta noteikumu Nr.174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu" punkts Nr.53 nosaka, ka kompensāciju par ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanas noteikumu pārkāpšanu pakalpojuma sniedzējs aprēķina, ja pakalpojuma sniedzējs ir nodrošinājis ūdens piegādi līdz piederības robežai vai notekūdeņu novadīšanu no piederības robežas, bet, veicot centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas pārbaudi, tiek konstatēts, ka pakalpojuma līgumā nav iekļauta virszemes ūdeņu vai gruntsūdeņu novadīšana centralizētajā kanalizācijas sistēmā vai pakalpojuma lietotāja kanalizācijas izvadam ir pievienota drenāžas sistēma bez normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādātās būvniecības dokumentācijas.

Ja konstatēti šo noteikumu 53. punktā minētie pārkāpumi, patērētā ūdens vai novadīto notekūdeņu daudzumu aprēķina, ņemot vērā nominālo ūdens caurplūdumu attiecīgi caur ūdensapgādes ievadu vai kanalizācijas izvadu 24 stundas diennaktī, skaitot no pārkāpuma izdarīšanas dienas. Ja pārkāpuma izdarīšanas laiks nav precīzi nosakāms, pieņem, ka pārkāpums izdarīts vienu mēnesi iepriekš, skaitot no dienas, kad pakalpojuma sniedzējs konstatējis pārkāpumu.

Kompensācijas apmēru pakalpojuma sniedzējs aprēķina, ņemot vērā šo noteikumu 51.2. apakšpunktā noteikto tarifu vai maksu par sniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem un šo noteikumu 54. punktā noteiktajā kārtībā aprēķināto patērētā ūdens vai novadīto notekūdeņu daudzumu pārkāpuma periodā. Pakalpojuma sniedzējs ir tiesīgs noslēgt ar pakalpojuma lietotāju izlīgumu par kompensācijas apmēru un tās samaksas kārtību.

Informējam, ka p/a "Carnikavas komunālserviss" darbinieki turpinās veikt maģistrālo kanalizācijas tīklu pārbaudi Carnikavas pagastā ar nolūku likvidēt virszemes ūdeņu, gruntsūdeņu un drenāžas sistēmu ūdeņu novadīšanu centralizētajā kanalizācijas sistēmā.


Paldies par sapratni

P/a "Carnikavas komunālserviss"

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums