Drukāt

Ādažu pilsētā un pagastā pāriet uz bioloģisko atkritumu individuālo šķirošanu

.

Webp.net-resizeimage-2-1024x681Ādažu pilsētā un pagastā šā gada maijā noslēgsies Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projekts par “Atkritumu dalītās savākšanas punktu izveidi un pilnveidi Ādažu novadā”, ko sadarbībā ar Ādažu pašvaldību no 2017.gada rudens īstenoja SIA “Eco Baltia vide”. Ņemot vērā, ka projekta laiks ir beidzies, kā arī pilsētvidē izvietotajos publiskajos bioloģisko atkritumu šķirošanas punktos bieži ir liels sadzīves atkritumu piejaukums, šie konteineri no maija pakāpeniski tiks noņemti un notiks pāreja uz bioloģisko atkritumu individuālo šķirošanu mājsaimniecībās un uzņēmumos. SIA “Eco Baltia vide” klientiem nodrošina vairākus risinājumus, lai bioloģisko atkritumu šķirošana būtu ērta un pieejama ikdienā.



SIA “Eco Baltia vide” bioloģisko atkritumu šķirošanai un nodošanai klientiem piedāvā gan speciālos bioloģisko atkritumu šķirošanas maisus, gan arī dažāda tilpuma konteinerus.

Ādažu pilsētas un pagasta privātmāju iedzīvotāji, namu apsaimniekotāji un uzņēmumi bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikt 0,12 m3, 0,24 m3 vai 0,66 m3 konteinerus, kuru izvešana notiek saskaņā ar grafiku. Iedzīvotājiem un uzņēmumiem pieejami arī priekšapmaksas speciālie maisi (120l), ko var iegādāties veikalā SIA “Puķu Elvis”, Rīgas gatvē 51, veikalā “Elvi”, Ādažos. Priekšapmaksas maisu apjomam virs 10gb SIA “Eco Baltia vide” piedāgi uz klienta adresi nodrošina bez maksas. Lielākam sezonālo bioloģisko atkritumu apjomam SIA “Eco Baltia vide” piedāvā iespēju pasūtīt arī lielāka tilpuma specializētos konteinerus.

Atbilstoši valstī noteiktajai kārtībai, bioloģisko atkritumu šķirošana iedzīvotājiem tiek nodrošināta par zemāku maksu nekā nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošana. Sīkāka informācija par bioloģisko atkritumu šķirošanas pakalpojumu izmaksām Ādažu pilsētā un pagastā pieejama ŠEIT.

SIA “Eco Baltia vide” pateicas Ādažu novada iedzīvotājiem, kuri līdz šim izmantojuši publiski izveidotos bioloģisko atkritumu šķirošanas punktus godprātīgi un neizmeta tajos sadzīves un citu veidu atkritumus. Ņemot vērā, ka publiski pieejamie bioloģisko atkritumu nodošanas punkti no maija tiks pakāpeniski noņemti, aicinām iedzīvotājus uz tiem vairs nevest bioloģiskos atkritumus un tos neatstāt vidē. Uzņēmums aicina turpināt šķirot bioloģiskos atkritumus, izvēloties kādu no individuālajiem šķirošanas risinājumiem.

SIA “Eco Baltia vide” atgādina, ka arī bioloģisko atkritumu šķirošanā ir būtiski ievērot vienkāršus pareizas šķirošanas pamatprincipus. Pie virtuves un pārtikas atkritumiem drīkst izmest augu un dzīvnieku izcelsmes virtuves atkritumus – augļus, to mizas un kauliņus, kafijas, tējas biezumus bez to iepakojumiem vai filtriem, piena produktus (bez šķidruma), gaļas produktu kaulus u.c. Tāpat pie bioloģiskajiem atkritumiem šķirojami zaļie dārza atkritumi, piemēram, lapas, nelielus zariņus, zāli u.c. Pilna informācija par bioloģiski noārdāmo atkritumu pareizu šķirošanu pieejama ŠEIT.

Ādažu novada pašvaldības aģentūra
Carnikavas komunālserviss

Adrese: Stacijas iela 7, Carnikava,Carnikavas pagasts,
Ādažu novads, LV-2163


Tālr.: +371 67993705
e-pasts:

                

Reģ.Nr. 90001691745

AS SEB banka
LV65UNLA0050013449119
AS Swedbank
LV28HABA0551029413114
AS Citadele banka
LV87PARX0023202160001 
                      

Simbols-e E-adrese

 

Piekļūstamības paziņojums